Contes de talps

-SIMÓ, EL TALP  

Autor: Carmen de Manuel

Il·lustrador: Laura Reixach Simó, el talp[1]

Editorial: Bellaterra

Any: 2011

Edat recomanada: de 3 a 6 anys.

Sinopsi: En Simó, el protagonista d’aquesta història, és un talp, però no és talp com els altres. En Simó és diferent, no li agrada jugar a futbol ni fer altres coses que si fan els taps. A ell li agraden les coses que fan les seves germanes com per exemple portar penjolls. Com què és diferent ningú vol ser el seu amic però gràcies a que un terrible dia els salva a tots d’una inundació, tots els altres talps el respecten.

L’emotiva història d’en Simó entreté els nens i les nenes i ajuda els adults, pares, mares, educadors i altres professionals, a abordar amb els menors un tema tan delicat com el de l’homosexualitat infantil amb tota naturalitat.

– LA TAPETA QUE VOLIA SABER QUI LI HAVIA FET ALLÒ EN EL CAP

Autor: Werner Holzwarth

Il·lustrador: Wolf Erlbruch la+talpeta+que+volia+saber+qui+li+havia+fet+allò+en+el+cap[1]

Editorial: Kalandraka

Any: 1999

Edat recomanada: de 5 a 8 anys.

Sinopsi: Un bon dia, quan la Talpeta surt de la seva cova, de sobte li cau alguna cosa molt pudent al cap com si fos un barret. Per saber quin dels animals li havia fet allò tan fastigós surt al camp a investigar. Va a preguntar a molts animals, però finalment unes mosques aconsegueixen dir-li qui li havia fet allò al cap. És un llibre desplegable on els infants poden gaudir i riure.

-UN TALP EN UN MAR DE GESPA

Autor/a:  Joan de Déu Prats

Il·lustrador/a: Glòria Garcia

Editorial: Edebéun talp en un mar de gespa[1]

Any i lloc d’edició: 1999, Barcelona

Edat recomanada: de 5 a 9 anys

Sinopsi: El Talp Maurici estava cansat de viure en un lloc ple de sorra, sec i sense gens de gespa. Per això un bon dia decideix sortir cap al Nord i passar uns dies en un camp amb herba que feia pessigolles i flors. Quan va passar un quants dies va decidir tornar al seu cau, però el que es va trobar on abans era un camp de sorra va ser un camp de golf! Al principi estava molt feliç ja que hi havia molta gespa, però de seguida es va adonar que un camp de golf fet pels humans porta molts problemes als animals.

Aquest conte ens ensenya com les persones matem la naturalesa i fem que els animals pateixin i hagin de lluitar molt més del normal per a sobreviure.

-EL PAGÈS I ELS TALPS

Autor/a: Mercè Escardo Bas

Il·lustrador/a: –El+pagès+..[1]

Any: 2003

Editorial: La Galera

Edat recomanada: a partir de 3 anys.

Sinopsi: Una família de talps van arribar a l’hort de l’Enric que estava molt ben cuidat i van decidir quedar-se. L’endemà els talps van agafar un nap i el pagès no entenia que havia passat i, així van passar els dies i cada vegada i havia menys naps fins que l’Enric va decidir posar una trampa i enlloc de atrapar-los, els talps és divertien jugant amb ella. Un dia el pagès va decidir quedar-se despert per descobrir el què passava i en fer-ho va veure els talps que feien una festa. Llavors es van posar a parlar i des d’aquell dia conviuen junts.

 

CONTES TALPS

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s